• Ciucă: Salariile profesorilor sunt mai mari datorită deciziilor mele.
  • Profesorii și elevii nu au mers ieri la școală.
  • Deca: Dincolo de salarii, respectul îi ține pe profesori la catedră.

În primul an în care școlile au fost închise ca să îi sărbătorească pe profesori de ziua lor, politicienii români au ieșit de bună voie la tablă.

În afară de cuvinte de laudă și mulțumiri, Ligia Deca și Nicolae Ciucă au ținut să vorbească și despre salariile pentru care profesorii au protestat vara trecută.

Ciucă le-a aminit că salariilor lor au crescut cu 50% într-un timp record datorită deciziilor luate de el cănd era Premier, chiar daca anul acesta au primit un plus de 20% la salariu în mandatul lui Ciolacu.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
MEDVEDEV AMENINȚĂ SUA
CUM S-AU DESCURCAT ELEVII LA MATE?
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI

Pentru Ministrul Educației, nu totul se rezumă la bani. Ligia Deca le-a spus profesorilor că au celebrat și vocația, pentru că fără ea nu am mai avea profesori. Ministra a mai spus că dincolo de salarii, respectul pe care îl primesc îi ține pe profesori la catedră.

Cât timp unii vorbesc numai de bine despre educația din România, alții o analizează și ne aduc cu picioarele pe pământ.

Avem doar două universități în top 1000 din toată lumea, arată QS World University Ranking – Babeș Bolyai din Cluj și Universitatea București. Topul e făcut în funcție de reputația facultăților, de numărul de profesori recunoscuți internațional și cel al studenților veniți din afara țării.

Citește și