• Aproximativ 21 de milioane de lei vor fi alocate anual pentru pregătirea părinților în cadrul unor cursuri.
  • Proiectul ROFUIP propus de Ministerul Educației are 84 de pagini și ar fi trebuit să intre în vigoare pe 2 mai 2024.
  • „O anumită asistență psihologică acordată părinților ar fi necesară”, a declarat Ruxandra Achim, profesoară de limba și literatura română.

Ministerul Educației va organiza cursuri de educație parentală în școli pentru a ajuta părinții să-și dezvolte abilitățile necesare în creșterea și educarea copiilor. Aproximativ 21 de milioane de lei vor fi alocate anual pentru pregătirea părinților în cadrul acestor cursuri. Vor fi beneficie? Vor schimba ceva?

Aproximativ 21 de milioane de lei ar urma să coste, anual, pregătirea părinților în cadrul cursurilor de educație parentală ce urmează să fie lansate în anii următori, conform proiectului de Strategie națională pentru educație parentală

Proiectul ROFUIP propus de Ministerul Educației are 84 de pagini și ar fi trebuit să intre în vigoare pe 2 mai 2024, în urmă cu o lună și 12 zile, conform calendarului aprobat de ministra Ligia Deca, care și-a încălcat astfel propriul ordin de ministru, după cum am semnalat de mai multe ori.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

„Problema este destul de complicată, nu știu dacă poate fi lămurită chiar așa scurt. Ideea este că o anumită asistență psihologică acordată părinților ar fi necesară, mai ales în perioada actuală, când lucrurile se mișcă foarte rapid și poate mulți dintre părinți nu înțeleg foarte bine care este psihologia școlarului sau a adolescentului”, a declarat Ruxandra Achim, profesoară de limba și literatura română, la Aleph News.

Citește și