• ​Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora.
  • Elevii claselor a IV-a vor susține miercuri, 22 mai, proba la Matematică de la Evaluarea Națională 2024.
  • Urmează ca joi, 23 mai, să aibă loc proba la Limba maternă, pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

Elevii claselor a IV-a susțin marți prima probă, la Limba română, de la Evaluarea Națională 2024. Durata alocată rezolvării este de o oră.

„Probele au o structură şi caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test.

Recomandări

MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL
CE S-A ÎNTÂMPLAT CU GRUPUL WAGNER?
MACRON NU MAI APARE PE AFIȘELE PARTIDULUI

Elevii claselor a IV-a vor susține miercuri, 22 mai, proba la Matematică de la Evaluarea Națională 2024. Urmează ca joi, 23 mai, să aibă loc proba la Limba maternă, pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

Evaluarea Națională 2024 pentru elevii claselor a II-a a început de luni, 13 mai, cu proba la Limbă și comunicare – scris. Marți, elevii au avut proba la Limbă și comunicare – citit – Limba română. Miercuri, elevii aparţinând minorităţilor naţionale au susținut proba de limbă şi comunicare – citit – limba maternă.

Citește și