Începe școala: Profesorii sunt revoltați. Părinții sunt dezorientați

  • Conform ghidului pentru noul an şcolar, ora va avea 55 de minute, cu pauză de mers la toaletă
  • Sorin Ionescu, director de liceu, spune că profesorii îi vor direcţiona pe elevi către baie, pe rând, pentru a nu se intersecta
  • Părinții nu știu ce să le cumpere copiilor: rechizite clasice sau device-uri pentru internet

Să înceapă școala, dacă știm cum! Abia cu patru zile înainte de reluarea cursurilor o să afle Claudia, un părinte ca tine, ce regulament adoptă profesorii celor trei copii ai ei.

Dacă unul dintre ei se infectează, sunt trei clase. Ce se întâmplă? Toate cele trei clase sunt ţinute acasă? Pentru că vor fi contacţi în clasele celelalte”, se întreabă Claudia Ţerigariu.

Adrian, un tată din Timișoara, este și el nedumerit. I-ar prinde bine să știe ce să cumpere pentru copiii lui: laptop, webcam și căști sau cărți.

Ne-a bulversat. Nu ştim ce avem de făcut. Să pornim pe un învăţământ clasic sau să aşteptăm, la mila Guvernului, să vedem dacă pornim din nou pe învăţământul acela impropriu, on-line.”, spune și Adrian Bacoş.

Revoltă este și printre profesori

Ministerul vrea să îi transforme în controlori de trafic spre toalete, pentru ca elevii din clase diferite să nu se intersecteze. Chiar și așa va fi greu. La Colegiul Bănățean de la Timișoara, 200 de adolescenți împart un grup sanitar.

„Cadrul didactic iese în uşa coridorului, şi de acolo ghidează doar copiii care merg la toaletă”, spune Sorin Ionescu, directorul Colegiului Naţional Bănăţean Timişoara.

Alt mister este unde vor face profesorii sala specială pentru elevii cu simptome de COVID. În condițiile în care și așa nu sunt destule săli de clasă.