• Închiderea școlilor afectează și bugetul țării, nu doar educația copiilor tăi
  • Un economist crede că s-au pus sau se vor pune în practică soluții greșite privind închiderea școlilor
  • Statul oferă Educaţiei 3,2% din PIB, cam 7 miliarde de euro pe an, iar costurile unei generaţii pierdute vor fi mult mai mari în timp, spun experţii

O generație pierdută înseamnă costuri mult mai mari în timp, spun experții. Nu doar că tu și copilul tău sunteți  nevoiți să vă schimbați complet viața din cauza închiderii școlilor, dar și bugetul țării noastre va fi afectat. Statul cheltuieşte cam 1.300 de euro anual pentru fiecare elev. La un calcul simplu, fiind 1,5 milioane de copii din grădiniţe şi din clasele primare care nu mai merg la ore, rezultă o investiţie pierdută de aproape 2 miliarde de euro în 2020.

„E o pierdere financiară mare, pe de altă parte nu poate fi nici eliminată, pentru că nu poţi să scoţi din salarizare o parte importantă a profesorilor doar pentru că mijloacele lor de prestare a meseriei au dispărut. Ei nu sunt vinovaţi cu nimic“, spune Mircea Coşea, economist şi fost ministru.

„După părerea mea, cel mai nerealizat punct al politicii Guvernului în domeniul acestei crize este politica învăţământului. Aici este cel mai nerealizat, este un eşec, părerea mea, nu s-au găsit soluţiile cele mai bune, ba chiar s-au pus sau se vor pune în practică chiar soluţii greşite“, mai adaugă acesta.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT