• La o lună de la deschiderea şcolilor, Ministerul Italian al Educaţiei a publicat bilanţul epidemiei în instituţiile de învăţământ.
  • În timp ce pandemia creşte în restul Italiei, într-o lună au fost testaţi pozitiv doar 5.793 de elevi.
  • Secretul constă în testarea în masă, operaţiune prin care vor trece cu toţii, crede Mihaela Miron, o mămică româncă de la Roma. 

Cu toate că Italia a înregistrat în ultimele 24 de ore 8.804 de noi cazuri de coronavirus, şcolile au reuşit să stâpânească răspândirea virusului printre elevi. Doar 0,08% dintre aceştia s-a infectat cu SARS COV2, relevă statisticile realizate de Ministerul Educaţiei la o lună de la începerea şcolii.

Dintre profesori, 1.020 au luat contact cu virusul, adică 0,13 % din numărul total. Din 14 septembrie şcolile din Italia funcţionează în scenariul verde. În cazul depistării unui pozitiv, toată clasa intră în carantină şi are obligaţia să efectueze testul Covid-19, înainte de a se întoarce la şcoală.

Regula creează destule probleme părinţilor care sunt nevoiţi să aştepte şi opt ore la cel mai apropiat drive-in. Cele 50 de puncte de testare organizate la Roma şi în împrejurimi nu fac faţă procedurii care implică sute de părinţi şi copii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mihaela Miron trăieşte la Roma, are doi copii de 5 şi 10 ani şi ştie că mai devreme sau mai târziu va înfrunta cozile la drive in. Dar dincolo de eforturile părinţilor, sacrificiul cel mai mare îl fac ei, copiii care respectă reguli stricte la şcoală.