Cum începe școala. 5000 de elevi care se încadrează în scenariul galben sau roșu nu au laptop sau tabletă

  • Părinții ar putea afla joi dacă școlile se deschid pe 14 septembrie
  • Nelu Tătaru spune că în România ar putea fi raportate peste 2.000 de cazuri zilnice
  • Aproape 5000 de elevi din cele peste 450 de localități care se încadrează în scenariul galben sau roșu nu au un laptop sau o tabletă, a spus Monica Anisie

Îți trimiți copilul la școală luni. Sau nu. Încă nu știi exact. Și e deja miercuri. Abia mâine o să știi care e scenariul după care va porni școala celui mic.

Până una-alta, s-au schimbat culorile naționale. Ai de-acum roșu, galben și verde, după gradul de îmbolnăvire.

Deocamdată, verde e culoarea dominantă. Dar cromatica s-ar putea schimba.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune „România ar putea trece de 2.000 de cazuri pe zi, dacă regulile sanitare nu sunt respectate, în condițiile în care săptămâna viitoare începe școala, iar în 27 septembrie vor avea loc alegerile locale„.

Nici de la OMS nu vin semnale bune.

Deschiderea școlii va aduce o creștere a numărului de cazuri. Într-un scenariu optimist,în care toată lumea respectă regulile,creșterea va fi de numai 10%„, spune Alexandru Rafila, membru în comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Există comune unde școala ar trebui să înceapă exclusiv online, dacă e să ne luăm după harta DSP. Iar asta înseamnă tablete care sunt așteptate de elevi și profesori, dar încă nu se văd.

Ministrul și-a ținut pumnii strânși și nu i-a contestat nimeni licitația. Tot cu pumnii strânși au stat și părinții din Bara, în Timiș. Dar degeaba.

Prefect Liliana Oneț: ”Pe statisticile naționale ei apar ca pozitivi la Bara, dar în realitate, locuiesc și sunt în carantină în localitatea Lugoj”