• Experții Ministerului Educației și-au dat seama că nu pot susține asemenea cheltuieli și au schimbat criteriile pentru viitorul an școlar.
  • Bursa de merit e calculată în funcție de zilele de școală.
  • Deci elevii primeau de obicei între 300 și 350 de lei.

Ministerul Educației taie jumătate din bursele de merit și de excelență acordate elevilor care iau premii la concursuri sportive.

Din luna septembrie vor fi recompensați cu 450 sau 600 de lei lunar numai câștigătorii competițiilor organizate de inspectorate și cele internaționale. În acest fel vor fi afectați mii de copii aflați la începutul carierei sportive.

Experții Ministerului Educației și-au dat seama că nu pot susține asemenea cheltuieli și au schimbat criteriile pentru viitorul an școlar.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Bursa de merit e calculată în funcție de zilele de școală. Deci elevii primeau de obicei între 300 și 350 de lei. Cei care fac judo puteau cumpăra așadar două batoane proteice sau o băutură cu electroliți pe zi.

La Colegiul „Emil Racoviţă” au învățat și David Popovici, până în clasa a treia, și Nadia, în ultimul an de liceu. E singura școală de înot din țară, cu trei specializări- natație, polo și sărituri în apă. Însă cei 350 de elevi nu au bazin, ci merg până în Otopeni sau pe Lia Manoliu. Acum, pierd și bursele pentru premiile câștigate la concursurile de antrenament.

Citește și