• Peste 100 de speakeri de top împărtășesc la Arena Elevilor sfaturi valoroase pentru tineri
  • Participanții pot explora diverse cariere și învăța despre dezvoltarea personală
  • Elevii au parte de sesiuni de Q&A, momente artistice și o tombolă cu premii atractive

Arena Elevilor, cel mai mare eveniment de orientare în carieră din România continuă și astăzi la Circul Metropolitan din București. Peste 100 de speakeri inspiraționali din diverse domenii s-au reunit ca să te ghideze! Dacă ești elev, nu poți rata această oportunitate unică de a învăța din poveștile lor de succes.

Potrivit specialiștilor, educația din România începe să își demonstreze eficiența prin intermediul consilierii vocaționale, un domeniu considerat esențial pentru dezvoltarea corectă a elevilor. În țările dezvoltate, consilierea vocațională se desfășoară încă din copilărie, până la vârsta de 12 ani, oferind copiilor șansa de a înțelege care sunt domeniile în care au vocație și abilități. Acest proces previne situațiile în care tinerii urmează facultăți fără a profesa ulterior în domeniul studiat.

Consilierea vocațională este esențială nu doar pentru viitorul elevilor, ci și pentru sistemul de învățământ și economiile părinților, reducând risipa de resurse și timp. Statisticile Institutului Național de Statistică arată că 20% dintre absolvenți nu profesează în domeniul studiat, iar rata șomajului în rândul acestora este de aproximativ 20%. Astfel, consilierea vocațională devine crucială pentru evitarea acestor situații și pentru pregătirea tinerilor pentru o carieră de succes pe termen lung.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

„Prin inițiative educaționale care implică prezentarea unor povești inspiraționale din diverse domenii profesionale, elevii pot înțelege importanța planificării carierei. Aceștia sunt încurajați să dezvolte constant un plan de carieră, bazat pe valori și obiective clare, pentru a construi o carieră durabilă și un antreprenoriat solid”, a declarat pentru Aleph News, Daniela Palade Teodorescu, trainer și co-autor pentru Ghidul meseriilor viitorului.

Citește și