• Orban promite că părinții vor lua 75% din salariu cât timp stau acasă cu copilul.
  • Măsura e pentru cei care au copii care fac ore online.
  • Măsura ar putea să fie dată, prin HG, marți sau miercuri.

Guvernul promite că cei care au un copil care face cursuri online, pot să stea cu el acasă. Și să primească și bani în tot acest timp. Acum, premierul Ludovic Orban a venit și cu o dată concretă, când ar putea fi introdusă această măsură.

Dacă se închide școala din cauza coronavirusului, un părinte poate primi trei sferuri din salariu, ca să stea acasă cu copilul. Mâine sau poimâine, Guvernul o să adopte Ordonanța de Urgență în acest sens, pretinde Ludovic Orban.

„Noi avem o ordonanță de urgență în curs de adoptare, pe care am dezbătut-o în primele ture și pe care o vom adopta săptămâna viitoare marți, sau miercuri care va avea prevederi clare legate de clare legate de asigurarea a 75 % din salariu pentru un părinte care să stea acasă, cu copilul în cazul în care se organizează învățământul în sistem online”, a precizat Ludovic Orban.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Ar fi o veste grozavă pentru părinții celor 300 de mii de elevi care învață în București. Capitala a trecut de pragul de trei infectați la mia de locuitori și mai e un pas până la decizia de închidere a școlilor.

„O să fie un pic mai greu, dar o să trebuiască să îl lăsăm, da, că n-avem de ales. O să stea cu mama lui pentru că la noi e un caz mai special și poate să rămână acasă”, a spus un părinte.