Marius Tucă l-a avut ca invitat în emisiunea Marius Tucă Show pe părintele Constantin Necula.

„Problema este că un profesor de religie se naște la 30-40 de ani. Nu uita ce fractură a fost în educația religioasă a acestui popor și cât de greu este să vorbești în fața unor tineri. Din acest motiv mă bucur foarte mult de modul acesta în care ne-am ieșit din vocabularul critic teolog. Nu ai cum să fi academic, și ne-am apropiat puțin de copii. Sunt profesori care știu cum să se apropie de copii. Sigur că sunt și ratări. Cred totuși că am învățat împreună cu copiii și familiile lor că școala este făcută din noi, nu împotriva noastră”, a spus părintele Constantin Necula.

Discuția cu părintele Necula a fost despre revenirea în bănci, despre bucuria școlii, despre importanța profesorului, despre ora de religie care nu este nicicum o oră second-hand, despre tot ce presupune școala în aceste vremuri.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Constantin Necula: „Eu cred că profesorii au dreptul în sfârșit să plângă liber. La școală avem voie să ne smiorcăim. Cred că societatea smiorcăiților este mai valoroasă decât societatea snobilor distanți. M-am uitat într-o curte de școală cum mai mulți copii mâncau sandvișuri și le treceau de la unul la altul. Cei care nu frâng pâinea împreună, sandvișurile împreună, sunt într-o țară pierdută. Până și bucureștenii sunt sănătoși la cap, cand au ceva din mahalaua aia sănătoasă unde lăutarul nu era scuipat și minoritarul nu era marginalizat. Am uitat de unde venim.”

Un show smart pentru oameni smart.