• Ministerul Educaţiei a avut în 4 ani 5 miniştri şi încă 2 interimari
  • Pavel Năstase s-a luptat cu studiile doctorale şi a stat în funcţie şase luni
  • Profesorul de matematică Liviu Pop a ocupat funcţia de ministru 7 luni
  • Monica Anisie este ministrul cu cel mai lung mandat din ultimii 4 ani

România, o ţară fascinantă. În ultimii 4 ani, am avut 5 miniştri ai Educaţiei şi încă doi interimari. I-am schimbat după cum a bătut vântul politic.

Pavel Năstase, fost rector ASE

În 2017, Guvernul PSD îl punea şef la Educaţie pe Pavel Năstase, fost rector ASE. Dorinţa ca doctoratele să fie evaluate doar de către universităţile de la care proveneau l-a zburat rapid din funcţie. A stat la minister şase luni.

Sursa Foto: Mediafax / Andreea Alexandru

Pavel Năstase, fost ministru al Educaţiei:Dacă nu mi-am îndeplinit măsurile din programul de guvernare să fiu demis, dacă le-am îndeplinit să continui activitatea”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Liviu Pop, ministrul certat cu manualele auxiliare

Următorul a fost Liviu Pop. A rămas în mintea elevilor ca ministrul certat cu manualele auxiliare… şi puţin cu gramatica.

Sursa Foto: Mediafax / Andreea Alexandru

Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei: „Este esenţial faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu.”

Valentin Popa, ministrul „pamblică”

Pop a fost înlocuit de Popa, Valentin Popa sau ministrul „pamblică”. El a bătut recordul pentru cele mai multe greşeli pe care le-a făcut un ministru al Educaţiei.

Sursa Foto: Mediafax / Andreea Alexandru

Valentin Popa, fost ministru al Educaţiei: „Mă bucur că am ajuns în ziua în care să tai pamblica” ; „Manualele şcolare este un subiect intens”.

Ecaterina Andronescu sau „Cati de la Educație”

Ecaterina Andronescu sau Cati de la Educaţie a sperat că a patra oară va fi cu noroc. A părăsit din nou fotoliul de ministru, după nouă luni pline de declaraţii controversate.

Sursa Foto: Mediafax / Andreea Alexandru

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei: „Profitul pe care-l obţine o companie de taximetre…” (aplauze ironice din partea elevilor olimpici)

Monica Anisie, ministrul „pepsiglas”

Nu a fost clar ce-şi propusese Monica Anisie la preluarea mandatului. A venit pandemia şi i-a dat peste cap toate planurile.

Şcoala online, lipsa tabletelor şi a infrastructurii – toate oalele s-au spart în capul ei. Iar măsurile de siguranţă din şcoli au cam încurcat-o.

Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: „Să poarte mască, să aibă vizieră sau să fie băncuţa dotată cu pepsiglas.”

Explicația unui expert în educație

Acest „du-te vino” la uşa Ministerului nu a făcut decât să scadă foarte mult credibilitatea pe care această instituţie o mai are.

Rareş Cîrligeanu, expert în educaţie: „Efectele începem să le vedem, notele tot mai mici la examenele de final de an, nivelul a scăzut, evaluările la testele PISA, rezultate mai mici decât acum cinci ani de zile”.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!