• Avocatul Poporului vrea să afle de la Ministerul Educației de ce au fost închise școlile.
  • OMS a spus că școlile trebuie să rămână deschise pentru că așa este cel mai sănătos pentru elevi.
  • În România, școlile au rămas închise chiar dacă rata de infectare este foarte mică.

Cum crește numărul cazurilor de COVID, cum se închid școlile. În România, educația pare mereu prima sacrificată. Avocatul Poporului vrea să afle de la Ministerul Educației, de ce elevii învață exclusiv online, când OMS recomandă redeschiderea școlilor.

La noi în țară școlile sunt închise de ceva vreme, în condițiile în care în alte țări cum sunt Franța, Belgia sau Marea Britanie, unde numărul de cazuri este foarte mare, acolo autoritățile au decis să țină școlile deschise, în beneficiul copiilor.

Avocatul Poporului spune clar că a venit cu un plan foarte bine pus la punct, în ceea ce privește școala online, în special elevii care nu au tablete nu pot face ore.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Mai mult, acesta aduce în vedere și unele argumente date deja de ONG-uri, care spun că 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat în primăvară la școala online.

De asemenea, instituția Avocatului Poporului mai aduce și sondajul făcut de Federația Părinților, din care reiese că mai bine de jumătate dintre părinți cred că cel mai bine pentru elevi este să învețe în clasă.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!