• Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara că educația nu îmbolnăvește și îi învață pe copii să respecte regulile.
  • Este un atac indirect la adresa lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății fiind acuzat că a impus reguli prea stricte în condițiile reluării școlii.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara, la Digi 24, că nu a fost de acord cu condițiile impuse de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în ceea ce privește stabilirea unor limite privind participarea fizică a elevilor la cursuri.

Educația nu îmbolnăvește, te învață să respecți regulile, să nu te îmbolnăvești”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Sănătății a impus aceste reguli și astfel nu am avut soluții, a explicat Cîmpeanu. De aceea, el le-a cerut managerilor din școli să se adapteze la realitate și să găsească soluții gândindu-se la interesul copiilor.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Sunt într-o poziție ingrată, am semnat un ordin de ministru prin care am limitat prezența la 50%. Am ales răul cel mai mic”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

El a mai spus că săptămâna viitoare ar putea fi redactat ordinul de ministru privind evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Acestea vor avea loc în luna aprilie cu prezența fizică a elevilor în școli. „Vrem să vedem unde suntem după un an de învățământ on line”, a detaliat Cîmpeanu care a mai spus că și recuperările vor fi tot cu elevii în clasă.

Recuperările vor fi făcute fizic la școală, este stupid să recuperezi în on-line ce ai pierdut în on-line”, a precizat ministrul.