• Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara că educația nu îmbolnăvește și îi învață pe copii să respecte regulile.
  • Este un atac indirect la adresa lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății fiind acuzat că a impus reguli prea stricte în condițiile reluării școlii.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara, la Digi 24, că nu a fost de acord cu condițiile impuse de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în ceea ce privește stabilirea unor limite privind participarea fizică a elevilor la cursuri.

Educația nu îmbolnăvește, te învață să respecți regulile, să nu te îmbolnăvești”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Sănătății a impus aceste reguli și astfel nu am avut soluții, a explicat Cîmpeanu. De aceea, el le-a cerut managerilor din școli să se adapteze la realitate și să găsească soluții gândindu-se la interesul copiilor.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Sunt într-o poziție ingrată, am semnat un ordin de ministru prin care am limitat prezența la 50%. Am ales răul cel mai mic”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

El a mai spus că săptămâna viitoare ar putea fi redactat ordinul de ministru privind evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Acestea vor avea loc în luna aprilie cu prezența fizică a elevilor în școli. „Vrem să vedem unde suntem după un an de învățământ on line”, a detaliat Cîmpeanu care a mai spus că și recuperările vor fi tot cu elevii în clasă.

Recuperările vor fi făcute fizic la școală, este stupid să recuperezi în on-line ce ai pierdut în on-line”, a precizat ministrul.