• Sorin Cîmpeanu: „Programa de examen va fi corelată cu realităţile acestui an”.
  • Alesia, elevă: „Ne-ar fi de mare ajutor să ne scoată din materie”.
  • „Adrian Enache, profesor: „Nu cred că e o soluţie să scoatem din materie”.

România are soluția pentru a deveni educata, așa cum își dorește președintele Iohannis. Măcar pe hârtie. Ca să dea note mari la examene, le face mai ușoare.

E soluția propusă de noul șef de la Educație, Sorin Cîmpeanu. Agreeată de elevi, criticată de unii dintre profesori.

„Programa de examen va fi corelată cu realităţile acestui an şi adaptată modului în care elevii au asimilat şi nu modului în care profesorii au predat”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Programa de examen trebuie adaptată realităților vremii. „Să adaptăm examenele modului în care elevii au asimilat și a celui în care profesorii au predat”, spune el.

Vorbim, practic, despre adaptarea la eșecul școlii online, în care elevii au trecut virtual prin materie, dar în realitate au pierdut conexiunea.

„Noroc că vine vaccinul, că altfel ajungeam să scoatem toată materia”, zic profesorii.

Ce spune o elevă care este în clasa a XII-a

„Nu neapărat că ar trebui să ne scoată materia de pe semestrul II, de exemplu, însă ne-ar fi de mai mare ajutor. Pentru că şi anul trecut s-a scos, ei au avut doar un semestru în care n-au fost la şcoală, noi am avut un an în care n-am fost la şcoală şi este cu atât mai greu”, a spus Alesia Mazilu, elevă în clasa a XII-a.

Adrian Enache, profesor: „Dacă se prelungeşte pandemia, reducem exigenţa?

„Dacă se prelungeşte pandemia, reducem exigenţa? Reducem nivelul? Ce câştigăm? Dacă anul trecut nu am putut studia derivatele, anul acesta nu putem studia integralele. Şi atunci ce facem? Scoatem şi derivate şi integrale?”, a spus Adrian Enache, profesor.