• Gheorghiță: „Vaccinarea profesorilor ar putea începe la sfârșitul lunii ianuarie”.
  • Cristian Apetrei: „Este extraordinar de important să vaccinăm profesorii”.
  • Mircea Miclea: „Nu trebuie să așteptăm vaccinarea profesorilor ca să deschidem școli”.

Ministrul Educaţiei spune că îşi doreşte redeschiderea şcolilor măcar pentru elevii din clasele primare. Dar nu oferă şi o dată clară. O soluţie pe care am tot auzit-o ar fi ca profesorii să devină prioritari la vaccinare.

Însă, coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiţă, nu spune nici el ceva concret.

„Urmează să se trimită acest tip de chestionar în vederea intenţiei de vaccinare tocmai ca să putem estima numărul persoanelor care doresc, în final, să se vaccineze. Probabil început de februarie, sfârşit de lună ianuarie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Cristian Apetrei: „Scopul nostru în momentul de faţă este să deschidem şcolile cât mai repede

Cristian Apetrei este profesor de boli infecţioase şi microbiologie la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Pittsburg. Spune cât de important este ca vaccinarea profesorilor să înceapă cât mai repede.

„Scopul nostru în momentul de faţă este să deschidem şcolile cât mai repede şi să facem ca sistemul de învăţământ să funcţioneze în parametri cei mai normali pentru că acolo avem mari probleme”, a declarat Prof. Cristian Apetrei, profesor de boli infecţioase si microbiologie la Facultatea de Medicină, Universitatea din Pittsburg.

Cert e că elevii pierd. Pierd cu fiecare oră în online, pierd pentru că sistemul de învăţământ românesc nu a reuşit să se adapteze la online nici măcar în momentul în care a fost forţat.

Mircea Miclea, fostul ministru al Educației: „Nu trebuie să legăm începutul şcolii în mod necesar de campania de vaccinare

Decizia de redeschidere a şcolilor trebuie descentralizată, spune fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea.

„E foarte bine că începem să vaccinăm populaţia, dar subliniez, a nu ştiu câta oară, nu trebuie să legăm începutul şcolii în mod necesar de campania de vaccinare”, a spus Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei.