• Ciucă vrea să dea granturi de 3.000 de euro lunar profesorilor școliți afară.
  • Cei care vor primi granturile sunt absolvenți de școli străine de top.
  • Absolvenții de top întorși în țară iau 3.000 de euro lunar, timp de 5 ani.

Nicolae Ciucă a găsit soluția pentru problemele din educație.

Liderul PNL a inițiat un proiect de lege prin care vrea să importăm profesori…români, dar școliți afară. Potrivit legii, peste 2.000 de tineri care au absolvit „universități de top” din străinătate și care se întorc în țară pentru a lucra aici ar putea primi granturi de 15.000 de lei pe lună, timp de 5 ani. Condiția este ca aceștia să predea în școlile din România cu „cele mai bune rezultate în ultimii 3 ani”.

Proiectul de lege mai prevede și acordarea de granturi pentru absolvenții unei universități din străinătate care se întorc în România pentru a începe o afacere.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Peste două mii de granturi a câte 500.000 de lei sunt prevăzute pentru absolvenții care vor să-și deschidă o firmă la întoarcerea în țară. Până să revoluționeze Ciucă educația din România, școlile de la noi sunt, cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar… under construction.

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță că 800 de școli sunt în șantier, deși cursurile încep săptămâna viitoare. Deca n-a precizat câte școli nu-și vor putea primi elevii în prima zi de cursuri.

Citește și