• Evaluarea mai multor competențe se va face prin echivalare, nu prin examene
  • Proiectul Ministerului urmează să se aplice pentru elevii de clasa a XII-a
  • Elevii vor primi calificative, pe baza mediilor din timpul liceului

Anul acesta, elevii de clasa a XII-a nu vor mai susține probele de competențe la Bacalaureat. Evaluările competențelor la limba română, limba maternă, competențe digitale și limba străină se vor face prin echivalare, conform unui proiect al Ministerului Educației.

Cum se va face echivalarea

Echivalarea competențelor se face pe baza mediei aritmetice a celor patru ani, împărțită la numărul anilor de liceu. La limba română și la competențele digitale se punctează calificativele de la 5 la 10.

Pentru limba stăină calificativele sunt notate cu A1 pentru media cuprinsă intre 5.99, A2, B1, B2 se termină cu media cuprinsă între 8,50 și 10. Până acum, probele de competențe puteau fi echivalate doar dacă elevul prezenta o diplomă recunoscută internațional, dobândită în timpul liceului.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Dacă în timpul liceului elevii care obțineau diploma Cambridge pentru engleză sau Delph pentru franceză, nu mai erau nevoiți să se prezinte la probele de Bacalaureat și aveau din start un punctaj maxim, acum, elevilor nu le rămâne decât să se folosească de aceste diplome pe viitor.