• Elevii vor primi o notă la purtare la finalul fiecărui modul, conform noului regulament.
  • La finalizarea ciclului primar,  consilierii școlari vor emite recomandări pentru încadrarea într-o formă de învățământ superior.
  • În școli vor fi organizate cursuri de educație parentală pentru părinți.

În contextul evoluțiilor recente din sistemul educațional românesc, noul regulament de funcționare al școlilor, ROFUIP 2024, aduce modificări semnificative care îți vizează atât evaluarea personală, cât și structura organizațională a instituțiilor de învățământ. Aceste schimbări sunt menite să îmbunătățească performanța educațională și să  faciliteze integrarea în cadrul educațional european.

Cum va afecta introducerea unei note la purtare pentru fiecare modul, evaluarea elevilor?

„O notă la purtare pe fiecare modul, ar putea fi mai benefică pentru fiecare elev. În momentul în care nota la purtare există pe fiecare modul, există și un simț al răspunderii mult mai mare, dar și de responsabilitate și cooperare. Este o metodă foarte bună care va ajuta elevul să își atingă potențialul maxim”, a declarat Bianca Ivan, Președintele Consiliului Național al Elevilor, pentru Aleph News.

În ce măsură noul regulament va contribui la integrarea elevilor în cadrul educațional european?

„Ușor, ușor atingem standarde europene și vedem că putem avea recomandări la finalul ciclurilor școlare. Vom vedea această integrare la nivel european în momentul în care lucrurile se vor aplica concret”, a adăugat aceasta.

Recomandări

PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL

Citește și