• Harvard renunță la declarațiile profesorilor legate de diversitate.
  • Profesorii trebuia să arate că participă în proiecte de incluziune.
  • Universitatea ia decizia după mai multe scandaluri legate de admitere.
  • Profesorii cer demisia consiliului de administrație al universității.

A fi corect sau a nu fi corect politic – aceasta e întrebarea – inclusiv în lumea academică. Universitatea Harvard începe să facă pași înapoi și renunță la exigențe când vine vorba de profesorii cu care lucrează.
Harvardul renunță să angajeze profesori pe baza implicării lor în proiecte de diversitate și incluziune- așa cum începuse de o vreme.

Facultatea de Arte și Științe a decis să nu mai ceară declarația legată de munca depusă de candidați în creșterea comunităților minoritare. Asta după o serie de scandaluri legate de admitere în funcție de rasă, antisemitism și plagiat.

În schimb, facultatea s-a gândit că profesorii, care vor să obțină o catedră, trebuie să vină cu propuneri legate de îmbunătățirea comunității academice. Cum era de așteptat, acum profesorii cer demisia întregului consiliu de administrație al universității. Dar Harvard nu e prima universitate care dă startul unui nou trend. Luna trecută, MIT a luat o decizie asemănătoare – pentru toate departamentele sale.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Presiunea asupra universității crește după o serie de scandaluri legate de admitere în funcție de rasă, antisemitism și plagiat.

Citește și