Olimpiada de Benzi Desenate din România este prima de acest gen din lume. Care a fost tema din acest an

Dacă până de curând olimpiadele școlare erau pentru materiile clasice, română, matematică sau limbi stăine, acum există o olimpiadă școlară altfel. Anul acesa a avut loc Olimpiada de Benzi Desenate!

Au participat peste 1.000 de copii din toată ţara şi au întrat în ultimaparte doar 300 dintre ei. Mihai Grăjdeanu este autor şi profesor de benzi desenate şi cel care a venit cu acest concept.

Mihai Grăjdeanu: „Nu a mai avut loc o astfel de Olimpiadă în toată lumea. Am cercetat şi mi-am dat seama că este ceva cu adevărat inedit. Deja s-au interesat şi alte ţări de această competiţie. La banda desenată este important scenariul dar şi desenul şi am vrut să îi încurajăm să lucreze şi pe partea de mesaj, de poveste.”

Tema Olimpiadei de Benzi Desenate a fost steagul olimpic modern, care sărbătoreşte anul acesta 100 de ani. Au participat elevi de la clasa I până la clasa a XII-a.

Matei şi Elena sunt doi elevi premiaţi la Olimpiadă.

Elena Teodora Mușea, caştigătoarea locului I, clasa a XII-A: „Nu am mai participat până acum la o olimpiadă de genul ăsta şi mi s-a părut cea mai faină idee pentru că e un mediu în care atâţia tineri doresc să se exprime”

Matei Butoi, câştigător al locului I, clasa a XI-a: „A fost o experienţă nouă nu doar pentru mine ci pentru toată lumea benzilor desenate de la noi şi a fost fain. În sfârşit pot să spun şi eu că sunt olimpic la ceva.”

Lucrările câştigătoare sunt expuse la Casa Filipescu Cesianu până pe 1 martie 2021

Exit mobile version