Tragedia de la școala din orașul rusesc Kazan a cutremurat Rusia. Oamenii au adus în fața porții zeci de flori și animale de pluș, în memoria celor care au murit, nevinovați, în atacul armat.

Akhmat, unul dintre elevii care au supraviețuit, a venit să aducă și el un omagiu pentru colegii săi de clasă.

„Eram în clasă atunci când un bărbat cu o armă de foc a pătruns în clasa noastră și, dintr-o dată, a început să împuște oamenii. Dar, datorită profesorului nostru, care le-a spus tuturor să se ascundă rapid sub birouri, pierderile noastre au fost minime în loc de maxime. O singură fată din clasa noastră a sărit pe fereastră, pentru a economisi timp”, își amintește unul dintre elevi, Akhmat Khairulin.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

În Tatarstan, republica autonomă în capitala căreia s-a petrecut atacul, au fost declarate două zile de doliu, iar toate evenimentele culturale au fost anulate.

Ucigașul este un tânăr în vârstă de 19 ani, fost absolvent al școlii unde s-a petrecut tragedia. Băiatul a fost arestat, fiind acum anchetat.

Prima reacție a președintelui rus

Președintele Rusiei Vladimir Putin a dat instrucțiuni să se studieze de urgență problema înăspririi regulilor privind controlul armelor, a anunțat purtătorul de cuvânt prezidențial Dmitri Peskov, relatează TASS.

„O instrucțiune separată a fost dată (șefului Gărzii Naționale, n.red.) pentru a elabora de urgență noi reglementări privind tipurile de arme care pot fi în circulație civilă, pot fi în mâinile populației, ținând cont de tipul de arme de calibru mic pe care l-a folosit trăgătorul”, a declarat Peskov.