Peste 30.000 de tablete stau în depozitul Economat din luna august, fără a fi distribuite elevilor din Sectorul 5. Primarul Cristian Piedone propune destituirea directorului şi un audit extern la societate, pentru că nici după ce s-a emis o hotărâre de consiliu, tabletele nu au ajuns la elevi.

După ce Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi primarului Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu au fost informaţi că există peste 30.000 de tablete în depozitul Economat SRL încă din luna august 2020, nedistribuite la începutul anului şcolar, dar nici odată cu instituirea scenariului roşu în şcoli, s-a decis convocarea unor şedinţe extraordinare ale Consiliului Local Sector 5.

Astfel, încă din 9 noiembrie s-a decis, prin adoptarea unei hotărâri de consiliu, distribuirea tabletelor aflate în stocul societăţii Economat SRL, cu sprijinul logistic al Direcţiei de Învăţământ, tabletele rămânând în patrimoniul societăţii.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

După 9 zile, tabletele sunt încă în depozitul Economat SRL, nedistribuite în plină pandemie şi scenariu roşu al şcolilor, pentru că directorul societăţii Economat SRL susţine că în hotărârea adoptată nu există modalitatea clară de scoatere din evidenţa contabilă. Neducând la îndeplinire o hotărâre a Consiliului Local, consiliul fiind asociat unic al Economat SRL, şi neinformarea în timp real a asociaţilor unici, respectiv consilierii locali ai Sectorului 5, referitoare la sincopele hotărârii de consiliu din 9 noiembrie 2020, directorul societăţii Economat SRL privează cu bună ştiinţă elevii de dreptul constituţional la educaţie. Primarul Sectorului 5 va solicita în cadrul şedinţei ordinare de consiliu din 26 noiembrie, asociatului unic al Economat SRL, şi anume Consiliul Local, să propună Consiliului de Administraţie Economat SRL, destituirea directorului general şi un audit extern privind modul de achiziţie a celor peste 30.000 de tablete”, transmite, miercuri, Primăria Sectorului 5.

Primarul va informa, totodată, asociatul unic cu privire la prezenţa unui conflict juridic, referitor la existenţa a două Consilii de Administraţie în cadrul aceleiaşi societăţi, ceea ce duce la imposibilitatea luării de decizii în Consiliul de Administraţie.

Piedone va propune desemnarea noilor membri ai Consiliului de Administraţie, care să numească un nou director pentru a debloca situaţia şi va solicita Curţii de Conturi să facă un audit la Economat SRL.

Nu este posibil să nu ai o soluţie pentru distribuirea celor peste 30.000 de tablete, în condiţiile în care pentru achiziţionare s-a găsit imediat o variantă. Nu îmi dau seamă dacă este vorba de un blocaj sau pur şi simplu de rea voinţă. Dacă nu se va ajunge la o soluţie rapidă, voi demara o licitaţie de achiziţionare a altor tablete în cuantum de 200 de euro bucata, aşa cum prevede programul guvernamental finanţat din fonduri europene, şi nu 500 de euro bucata, preţul de achiziţie pentru o tabletă în cazul Economat SRL. Totodată, îi recomand domului director să pregătească oferte de sărbători şi să îşi pună tabletele din depozit la raft în economat, printre sticlele de ulei şi pachetele de făină”, a declarat Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu.