• Profesorii, elevii și părinții pot participa gratuit, până pe 15 decembrie, la cursuri de securitate cibernetică.
  • Cursurile vizează teme precum securitatea digitală a copiilor, siguranța banilor online sau dependența de internet.
  • Informațiile din domeniul cibernetic încă se află într-o fază incipientă pentru majoritatea populației.

Ministerul Educației le propune profesorilor, elevilor și părinților să se înscrie gratuit la cursuri de securitate cibernetică, un program derulat în cadrul Proiectului național de educație digitală.

Cursurile vizează teme precum securitatea digitală a copiilor, siguranța banilor online sau dependența de internet. În contextul actual al României, observăm că informațiile din domeniul cibernetic încă se află într-o fază incipientă pentru majoritatea populației.

Cursurile pentru elevi sunt dedicate celor cu vârste între 7 și 14 ani: „Siguranța banilor pe internet”, „Dependența de internet”, „Prevenirea pornografiei infantile” și „Gestionarea datelor online”, potrivit informării.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Profesorii, părinții și elevii interesați de cursurile e-learning se pot înscrie la următorul link: https://formare.elearning.ro/register. Cursurile se pot parcurge, după autentificarea pe platforma de la adresa https://formare.elearning.ro/, până pe data de 15 decembrie 2023.

„Este, cu siguranță, nevoie de abordare a unor astfel de probleme, dar făcute într-un mod mai aproape de priceperea unei generații. Am intrat într-un curs, am primit diplomă în zece minute cum că aș ști să îmi gestionez banii. Am constatat că se acordă aceste certificate de participare tuturor celor care parcurg modulul. Este un program făcut pentru cadrele didactice să își mai adauge zece hârtii la dosar”, a explicat Daniela Dolejan, părinte de elev, la Aleph News.

Pentru profesori și părinți, cursurile vizează „Securitatea cibernetică – acces general și Securitatea digitală a copiilor”.

Citește și