• Decizia Guvernului de a prelungi vacanţa de primăvară a elevilor este greşită şi creează mari probleme familiilor, declară primarul Municipiului Miercurea Ciuc, Attila Korodi (UDMR).
  • Atilla Korodi: „Se putea ca şcoala să se desfăşoare cel puţin online sau unde se poate şi fizic. Acestea sunt elementele care creează un haos şi o respingere din partea oamenilor a regulilor”.

„Este o supărare mare din cauza acestei vacanţe foarte prelungite, care creează mari probleme familiilor. Acestea sunt elementele care aduc la finalul răbdării orice comunitate. Când faci decizii neexplicate sau neasumate. Această vacanţă de primăvară este o decizie neasumată de a închide şcoala. Se putea ca şcoala să se desfăşoare cel puţin online sau unde se poate şi fizic. Acestea sunt elementele care creează un haos şi o respingere din partea oamenilor a regulilor”, spune la RFI Attila Korodi.

La remarca jurnalistului că prelungirea vacanţei de primăvară este totuşi o decizie asumată politic de coaliţia din care face parte şi UDMR, primarul din Miercurea Ciuc afirmă că decizia este una greşită.

„Corect, corect, dar este o decizie greşită, pentru că ar fi trebuit să existe, dacă este necesară, pentru marile municipalităţi sau unde cazurile sunt foarte mari, atunci să spună OK, trecem pe varianta online, pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar în comunităţile cu o incidenţă mai mică atunci să poată să funcţioneze într-o situaţie hibridă”, conchide primarul municipiului Miercurea Ciuc.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT