• Ministerul Educației a anunțat pe 9 iulie 2024 rezultatele finale ale Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, după soluționarea contestațiilor.
  • Rezultatele obținute după contestații reflectă o ușoară îmbunătățire față de rezultatele inițiale.
  • „E de văzut dacă introducerea acestei corecturi digitalizate va atenua în timp numărul de contestații”, a explicat Daniela Vișoianu, expert în educație, la Aleph News.

Emoțiile continuă azi pentru absolvenții claselor a VIII-a. Cei care au fost nemulțumiți de primele note au depus contestații: peste 27 de mii de cereri. Dintre acestea aproape 25 de mii au dus la modificarea notei: aproape 15.000 au avut nota mai bună, iar ceilalți s-au trezit cu nota scăzută. Astfel, numărul celor cu media generală 10 a crescut de la 65 de elevi la 74. Vorbim despre generația care s-a împuținat față de acum 9 ani: aproape 31 de mii de elevi care au intrat atunci clasa 0 nu au mai ajuns la examenul de Evaluare Națională.

„Vorbim de 27.000 de lucrări, nu vorbim de 27.000 de elevi. E foarte posibil ca unii elevi să fi depus contestație la ambele discipline. Numărul de contestații este în linia ultimilor ani. E de văzut dacă introducerea acestei corecturi digitalizate va atenua în timp numărul de contestații. Dacă copiii care au avut scăderi semnificative de note vor învăța din asta și poate că se vor depune tot mai puține contestații, dar mecanismul de contestație cred că va genera dezbateri serioase și mă aștept inclusiv la un proces împotriva Ministerului Educației”, a explicat Daniela Vișoianu, expert în educație, la Aleph News.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și