S-a încheiat greva de avertisment a personalului din școli

Salariații din învățământul preuniversitar, membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și ai Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, au protestat, astăzi, între orele 11.00 și 13.00, în cadrul unei greve de avertisment, conform unui comunicat emis de cele două organizații.

Profesorii au participat la acțiunea de protest pentru a-și exprima nemulțumirea față de refuzul guvernului de a negocia cu reprezentanții sindicali și de a adopta măsuri concrete la doleanțele lor. Nemulțumirile principale se referă la veniturile cadrelor didactice, condițiile de muncă și finanțarea sistemului de educație. În intervalul orar în care a avut loc greva, profesorii au continuat să îi supravegheze pe elevi, însă nu au susținut orele de predare.

În replică, USR a spus despre greva profesorilor că este „pe deplin justificată”, atribuind vina asupra PSD-ului, în condițiile în care sistemul educațional este subfinanțat, iar social-democrații nu își respectă promisiunile electorale de creștere a salariilor profesorilor. USR a mai subliniat că Guvernul ar trebui să prioritizeze finanțarea și reformele în cele mai importante domenii ale țării – Educație, Sănătate și Justiție.

Doleanțele sindicaliștilor din învățământul preuniversitar sunt:

Exit mobile version