Scenariul hibrid de începere a școlii

Mai puțini elevi și studenți în școlile și universitățile din România, în 2020. Care sunt motivele Sursa Foto: Profimedia
  • Distanța fizică va fi redusă la jumătate între copii
  • Masca este obligatorie tot timpul, doar pentru învățătoare și educatoare
  • Profesorii îşi pot da jos masca la cursuri, în timp ce predau

Încet-încet, se face lumină în privinţa noului an şcolar. Vor fi reguli noi pentru elevi, dar şi pentru profesori. Deocamdată, aceste măsuri sunt discutate la Ministerul Educaţiei.

Măsurile discutate la Ministerul Sănătății

Deși ministrul Sănătății vorbea recent despre împărțirea elevilor dintr-o clasă în trei și doar o treime ar fi mers la școală, în timp ce două treimi continuau educația online, noul scenariul arată o împărțire în două a claselor.

Intrarea și ieșirea din școală ar trebui să se facă pe trasee special semnalizate și delimitate, triajul epidemiologic se permanentizează pentru elevi, iar cadrele didactice vor da o declarație pe proprie răspundere.

Părinții sau alte persoane în afară de copii/elevi și de personalul școlii nu mai au voie în spațiul grădiniței sau al școlii.

Atât în pauze, cât și în tipul cursurilor, distanțarea trebuie să fie de 1 metru. Până acum ministerul Sănătății a recomandat constant o distanțare de 2 metri.