• Un an de studiu te costă 9.000 de euro
  • Studenții pleacă 6 săptămâni în țări precum Olanda, SUA și Africa de Sud
  • Poți aplica chiar din clasa a XI-a
  • Facultatea oferă soluții de finanțare

Ne face tuturor cu ochiul o carieră de antreprenor. Așa că s-a inventat și o facultate pentru asta.

Sabin Petrea e student la o astfel de academie. Din pasiunea pentru streetwear a ajuns să-și construiască propriul brand de hanorace.

Sabin Petrea, student The Entrepreneurship Academy: „Nu mi-a plăcut nimic altceva. Nu m-a atras nimic altceva. De undeva din clasa a X-a am început să am pasiunea asta pentru haine și streetwear. De la chestia asta am început să mă gândesc ce aș putea să fac mai departe ca să am și un viitor. La majoratul meu, fotograful mi-a zis de facultatea asta și apoi am început să mă interesez de ea. ”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Facultatea l-a ajutat și i-a schimbat perspectiva despre modul în care ar trebui să funcționeze afacerea.

„Nu avem profesori, avem experți pe materia pe care o predau. Există foarte mult networking care se face în facultate, toată lumea din facultate ajută pe toată lumea din facultate. Facem foarte multă dezvoltare personală, opt ore pe săptămână, la team session-uri, ” a adăugat Sabin.

Luiza Amzolin se ocupă de marketing și admiteri la facultatea antreprenorilor. Spune că poți aplica acolo încă din clasa a XI-a: „Plecăm de la premiza asta că tinerii antreprenori ar trebui să știe că antreprenoriatul e ceva ce poate fi învățat încă de la vârste foarte mici. E un dans continuu între teorie și practică. Mai e foarte important pentru ei faptul că fac niște business-uri reale și ei își pun mintea la contribuție, la 17, 18, 19 ani cât au ei în primul an de facultate.”

Diferența față de o facultate de stat este că pui în practică tot ce înveți, faci dezvoltare personală și mergi în călătorii de învățare. Asta în țări precum Olanda, Africa de Sud sau Statele Unite.

„Ei pleacă în călătorii de învățare în jurul lumii, vreo șase săptămâni în fiecare an. Scopul lor este să se ducă în alte culturi și să vadă cum se face business în alte țări,” a mai declarat Luiza.

Nu e însă ieftin să fii antreprenor cu diplomă. Un an de studiu te costă 9000 de euro. Însă, nu trebuie să îți faci griji. Dacă ai potențial, facultatea îți găsește un loc, cu bursă. În plus, mai poți să apelezi și tu la granturi de finanțare.

Totuși, părțile bune sunt și ele copioase. Poți învăța cum să îți deschizi o afacere de la vârste fragede. Ceva ce școala convențională românească cam ignoră.