• Julieta Mihăilescu este profesor ce a trecut prin multe în timpul pandemiei
  • Pentru Julieta lacrimile au fost multe atunci când era vorba de elevi
  • Julieta Mihăilescu, profesor: „Școala înseamnă zumzet și strigăt de copil”

Mutarea școlii în online v-a schimbat pe tine, pe copilul tău, dar și pe profesori. Un an greu, dus târâș, în viitorul educațional al copiilor. Julieta Mihăilescu este cadru didactic de 27 de ani. Predă religie și limba română la Școala Gimnazială „Maica Domnului” din Capitală. Spune că niciun an nu a fost mai răvășitor și mai confuz ca cel care a trecut.

„Îmi aduc aminte că primeam dese ori telefoane de la colegii mei profesori care se temeau poate mai mult decât mi-aș fi dorit eu. Stări de panică , stări de frică îmi spuneau că nu mai ies deloc din casă nici să cumpere pâine până la urmă. Așa din ce in ce mai profund visul s-a instalat și s-a dus către coșmar.”, mărturisește aceasta.

În câteva luni, pentru Julieta Mihăilescu, meseria de profesor nu a mai fost la fel. S-a simțit copleșită. Școala și elevii îi aduceau bucurie în suflet, iar în momentul în care vedea sălile de clasă pustii simțea cea mai mare durere.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Nu pot să uit dimineța aceea ploioasă când stăteam în fața ușii școlii ieșisem cumva în curte cu umbrela și nu veneau…nu veneau. Mă declar mulțumită în sensul că am reușit ,dar nu spun că acest lucru înseamnă bine, sub nicio formă. Este imperios necesar să ne întoarcem să fim vii.”, a precizat aceasta.