• Colegiul Național de artă Nicolae Tonitza are o clădire predispusă riscului seismic
  • Daria, elevă: „Ar fi fost bine să ne întoarcem măcar acum la sfârșit să recapitulăm”
  • Director Tonitza: „Avem două locații și tot atâtea probleme”

Deși elevii au revenit în bănci sunt și școli în care orele rămân în continuare în online. Și asta din cauza infrastructurii. Printre ele se regăsește și Colegiul Național de Arte „Nicolae Tonitza”.

Daria Popescu este elevă în clasa a VIII-a acolo. S-a săturat până peste cap de orele în online. Atelierele de artă erau fizice, dar de foarte multe ori ele s-au desfășurat tot în online.

„Mi-aș dori foarte mult să ne întoarcem la școală, să fim ca ceilalți, mai ales că suntem clasa a 8-a și ar fi important să fim cu profesorii pentru că majoritatea predau mult mai bine în clasă decât în online. Mi se pare greu pentru că una e când îți explică cineva, nu știu, la română în scris, dar alta e foarte diferit când îți explică cineva arta care e mai relativă. E mai bine la școală, online și arta nu prea funcționează împreună”, a explicat Daria Popescu, elevă clasa a VIII-a la Tonitza.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Nici Arianei Alexandrescu nu îi e prea ușor. Și ea învață la liceul de arte, în clasa a XII-a. Nevoia de ore fizice la materiile pentru examene este mare. E tristă pentru că termină liceul și ultimul an a fost o dezamăgire pentru ea.

Eu înainte de pandemie nu vedeam liceul așa cum îl văd acum. Stând acasă, stând departe de prieteni până și de profesori, stând departe e mai dificil să ai conexiunea asta socială”, este de părere și Ariana Alexandrescu, elevă clasa a XII-a.

Oana Isar este director la Colegiul Național de Arte „Nicolae Tonitza”. Motivul pentru care elevii nu se întorc, fizic, în bănci este pentru că una dintre clădiri trebuie consosolidată. Este pe lista de risc seismic de 4 ani.

În Iancu de Hunedoara avem trei corpuri de clădire corpul în care se țin cursurile de cultură generală, este cel cu expertiza seismică, un corp care funcționează pentru ateliere, și un corp nou pe care nu îl putem să îl accesăm pentru că nu avem avize”, a declarat Oana Isar, director Nicolae Tonitza.