Scoția deschide creșele și grădinițele din 22 februarie. În Anglia cursurile s-au putea relua în 8 martie

  • În Marea Britanie deschiderea școlilor e incertă
  • Scoția îi va testa în mod regulat, atât pe profesori cât și pe elevi
  • La Londra, Boris Johnson nu cedează presiunilor. Alege să fie precaut

La noi lucrurile par clare. Dar în Marea Britanie deschiderea școlilor e incertă. Parlamentarii conservatori pun presiune pe liderul Executivului, Boris Johnson, să redeschidă unitățile de învățământ, după modelul Scoției.

Experții spun, însă, că asta ar fi „rețeta dezastrului”. Și asta pentru că incidența virusului este încă ridicată. Totul a plecat de la anunțul că Scoția
deschide creșele și grădinițele din 22 februarie.

Premierul Nicola Sturgeon vrea să permită și liceenilor întoarcerea în clase.
Dar într-un număr limitat. Planurile premierului vor fi confirmate de guvern abia peste două săptămâni.

Scoția îi va testa în mod regulat, atât pe profesori cât și pe elevi.

„Intenția noastră este ca în săptămâna din 22 februarie să fie o întoarcere completă pentru copiii din creșe, pentru toți copiii de vârstă preșcolară”, a afirmat premierul Scoției, Nicola Sturgeon.

La Londra, Boris Johnson nu cedează presiunilor. Alege să fie precaut. A stabilit că 8 martie este cel mai bun moment în care școlile din Anglia ar putea să se deschidă din nou.

Trebuie să vorbim despre o dată în jurul zilei de 8 martie. Apoi, bineînțeles, trebuie anunțate școlile cu două săptămâni înainte de deschidere și, din toate aceste motive, credem că aceasta este data rezonabilă”, a declarat prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson.