• Simularea la nivel național pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a 2025 se va desfășura în perioada 17-19 martie.
  • Data pentru comunicarea rezultatelor, în schimb, nu mai este precizată.
  • Calendarul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Noul an școlar multe schimbări aduce. Simularea Evaluării Naționale 2025 va avea loc în perioada 17-19 martie. Data pentru comunicarea rezultatelor, în schimb, nu mai este precizată. Le convine sau nu elevilor această perioadă? Nu știm încă. Bogdan Rațiu, profesor de limba și literatura română, spune că e foarte important ca în urma simulării profesorii să aibă timp să ofere feedback.

Calendar – Simularea Evaluării Naționale

  • 17 martie 2025: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 18 martie 2025: Matematică – probă scrisă
  • 19 martie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă

„E bună perioada. Nu putem spune că ar fi o perioadă optimă. Important este să avem timp să integrăm feedback-ul și în ultima parte a modulului să putem să intervenim pe problemele sau carențele pe care le au elevii. Anul trecut, cel puțin la simularea de clasa a XII-a a fost acea problemă că urma după simulare vacanța și elevii au avut o perioadă foarte lungă în care nu știau nici rezultatele, nici nu au avut posibilitatea să discute cu profesorii”, a explicat Bogdan Rațiu, profesor de limba și literatura română, la Aleph News.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Citește și