Sorin Grindeanu susține că elevii de etnie maghiară sunt discriminați pozitiv la Evaluarea Națională. „Nu este corect față de restul elevilor”

elevi Evaluare Națională Sursa foto: Mediafax Foto
  • Sorin Grindeanu spune că elevii de etnie maghiară sunt discriminați pozitiv la Evaluarea Națională
  • Grindeanu precizează că elevii de etnie maghiară care susțin evaluarea națională sunt „singurii care au subiecte separate la limba română, corectate de profesorii lor”

Elevii de etnie maghiară sunt discriminați pozitiv la Evaluarea Națională, acuză prim-vicepreședitele PSD Sorin Grindeanu, care îi cere ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să corecteze situația.

„O prevedere din Legea Educației Naționale din 2011, apoi un ordin de ministru dat de Anisie în 2016, încep astăzi să-și producă efectele: discriminarea în cazul evaluării naționale – pozitivă, e drept! – a elevilor de etnie maghiară. Dintre toate minoritățile, fie că vorbim de germani, sârbi, slovaci, italieni etc, singurii care au optat – pe baza prevederii din Legea Educației Naționale și a ordinului de ministrul dat de Guvernul Cioloș (de secretarul de stat Monica Anisie) – pentru a avea nu doar programă și manuale separate pentru limba română, dar și examene, inclusiv evaluarea națională, pe baza acestei programe, au fost etnicii maghiari”, transmite Sorin Grindeanu.

El precizează că elevii de etnie maghiară care susțin evaluarea națională sunt „singurii care au subiecte separate la limba română, corectate de profesorii lor”.

„Ceea ce nu este corect față de restul elevilor cu care concurează pe aceleași locuri la liceele din țară. Iar o discriminare, chiar și pozitivă, trebuie corectată, domnule ministru Campeanu”, conchide social-democratul.