- Federaţia Română de Şah a lansat un proiect naţional Educaţie prin şah care promovează beneficiile şahului pentru copii.
- Proiectul îşi propune să predea şahul elevilor de clasele a III-a şi a IV-a din şcolile publice din România.
- 50.000 de elevi ar trebui să învețe șah în anul școlar 2023-2024.
„Educaţie prin şah” , cel mai ambiţios program educaţional de după Revoluţie, va duce şahul la peste 50.000 de elevi în anul şcolar 2023-2024.
Advertisment
Intrăm pe toate planurile în lumea bună a şahului. „Sportul minţii” devine parte integrantă a sistemului educaţional românesc prin programul „Educaţie prin Şah” . Şahul este deja materie de studiu în 37 de ţări din lume, iar introducerea lui ca materie obligatorie de studiu în şcoli este şi pe lista de priorităţi a Parlamentului European încă din 2011.
Federaţia Română de Şah, împreună cu filiala Ministerului Educaţiei, CCD Ialomiţa si asociatia neguvernamentala Proacta, au lansat proiectul naţional „Educaţie prin şah”, care are ca scop să facă din şah un vector al schimbării în educaţie.
Recomandări
Programul presupune introducerea opţionalului integrat de şah în învăţământul preuniversitar şi instruirea cadrelor didactice pentru a putea preda şahul în şcoală.
Managementul acţiunilor de acreditare şi formare a profesorilor care vor preda şahul este asigurat atat de CCD Ialomita cat si de Asociatia Proacta Edu, iar implementarea programului la nivel naţional, precum si promovarea proiectului sunt realizate în parteneriat cu FR Şah sub patronajul Ministerului Educaţiei.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Mediafax
Citeşte comunicatul în întregime la adresa
http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17421
Partenerii noștri