• Liceenii români preferă IT-ul și telecomunicațiile ca principale opțiuni de carieră, conform unui studiu realizat de Cult Market Research pentru ING Hubs.
  • Cercetarea arată că majoritatea elevilor de liceu din România se consideră bine pregătiți pentru viitoarea piață a muncii.
  • Eșantionul a fost format din adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din toată țara.

Liceenii români (62%) preferă IT-ul și telecomunicațiile ca principale opțiuni de carieră, conform unui studiu realizat de Cult Market Research pentru ING Hubs. Cercetarea arată că majoritatea elevilor de liceu din România se consideră bine pregătiți pentru viitoarea piață a muncii. Eșantionul a fost format din adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din toată țara.

Fetcu Tudor este student și ales să studieze marketing. „În momentul de față, față de anii anteriori, există mult mai multe oportunități, mult mai multe evenimente, mult mai multe cursuri disponibile pentru tineri, lucru care bineînțeles că îi face mai încrezători și mai pregătiți pentru cariere viitoare”, spune Tudor.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Cum afectează Inteligența Artificială alegerea job-ului

„În niciun caz nu văd A.I. ca pe o amenințare. Văd o foarte, foarte mare posibilitate de creștere pentru că avem această resursă și o văd cum vedem și banii. Mă bucur că există foarte mulți oameni care se interesează de aspectele Inteligenței Artificiale. Dar nu este în niciun caz o problemă, nu este nicio amenințare la adresa noastră. Este exact ceea ce ne trebuie pentru a automatiza și a fi mai eficienți în meseriile pe care ni le alegem.”

Citește și