• Ludovic Orban a spus că toate școlile din București se închid din cauza COVID-19
  • Giuseppe Conte, premierul Italiei, nici nu ia în considerare închiderea școlilor
  • OMS: Închiderea școlilor ar trebui să fie ultima opțiune
  • Cehia a închis toate școlile din țară deoarece 16% dintre noile cazuri erau la elevi

Scolile din București ar urma să se închidă de săptămâna aceasta, deoarece capitala a trecut pragul scenariului roșu, de 3 noi cazuri la 1000 de locuitori.

Ludovic Orban: ”Suspendarea cursurilor școlare și organizarea cursurilor, orelor, în sistem online în toate școlile.”

Aceasta este poate cea mai controversată restricție care urmează să fie aplicată în București. Șeful OMS, doctorul Tedros, a spus luna trecută că ar trebui aplicată doar în situații extreme.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Tedros Adhanom, director-general OMS: ”Având în vedere consecințele devastatoare asupra copiilor, tinerilor și societății în general, închiderea școlilor ar trebui să fie ultima opțiune, să fie temporară și doar la nivel local, în zone cu transmisie intensă.”

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, nici nu se gândește că închidă școlile din țara lui.

Giuseppe Conte, prim ministrul Italiei: ”Educația școlară va continua cu elevii prezenți în clase. Este un bun de preț al țării noastre.”

Cehia a închis săptămâna trecută toate școlile din țară. Ministrul Sănătății, Roman Primula, a spus că măsura a fost necesară ca să se evite colapsul sistemului medical. 16% dintre noile cazuri de COVID-19 au fost în rândul elevilor. Dar restricția este profund nepopulară.

Tomas Komrska- director de școală: ”Știm deja ce s-a întâmplat cu copiii de la mijlocul lunii martie și până în iunie. Rezultatul a fost pierderea chefului de muncă și lipsa motivației în unii copii.”