Tot mai mulți tineri își pierd interesul în sistemul de învățământ. Care sunt principalele motive

Noul an școlar stă să înceapă, dar interesul elevilor pentru educație este din ce în ce mai scăzut.
Asta arată și un nou studiu realizat de Gallup și The Walton Family Foundation. Aproape jumătate dintre tinerii incluși în studiu nu își propun să obțină și o diplomă de licență după liceu. Aceștia aleg alternative educaționale sau căi de carieră diferite, care să le aducă stabilitatea financiară

De ce nu-și mai doresc tinerii să obțină și o diplomă de licență?

Foarte mulți tineri sunt influențați de noile tendințe din America. Noul trend de acolo este să muncești pentru visul tău cât de tare poți, să faci un milion de euro până la 25 de ani și după să te bucuri de viată. Este un vis destul de greu de îndeplinit dar pentru mulți tineri reprezintă speranța de care au nevoie. Acel lucru care îi face să muncească și le oferă un scop în viată. Ceea ce nu e greșit dar cred că totul trebuie făcut cu o doză de realism.

Studiile devin pârghia care te propulsează cu doi pași mai în față. De altfel, de tine depinde cum manageriezi studiile. Poți să te duci acolo și să înveți, sau să mergi și să pierzi timpul. Și studiile mai spun că există o preconcepție instalată în rândul multor tineri, care cred că profesorii nu mai au ce să îi învețe.
Sau că o să meargă la cursuri și o să se plictisească. Iar dacă au avut o experiență mai grea cu vreun profesor la un moment dat, sunt urmăriți de acea exeriență în raport cu toate experiențele viitoare.

Cum pot înstituțiile de învățământ să ajusteze programa pentru a răspunde nevoilor și intereselor elevilor?

Cred că este foarte important în momentul în care înveți ceva nou să încerci să pui în practică. Așadar instituțiile de învățământ ar putea să facă cât mai multe pateneriate cu locuri de unde ai multe de învățat. Să aducă invitați speciali în cadrul cursurilor care să îți vorbească despre experiențele lor. Nu spun că profesorii nu sunt de ajuns, spun că pe tineri sunt atrași de cei care profesează în industria din care vor face și ei parte.

Exit mobile version