• Studiul în străinătate îți dezvoltă abilității precum empatia, lucrul în echipă sau adaptabilitate.
  • Universitățiile oferă oportunități de finanțare și burse care pot reduce costurile studiilor.
  • Informatica este cea mai căutată materie de studiu în cadrul universitar.

Te-ai gandit cel puțin o data să studiezi în străinătate. Acum e momentul ideal! Ai acces la o mulțime programe educaționale. Imaginează-ți o călătorie în care fiecare zi îți aduce noi perspective, diversitatea culturală devine o sursă inepuizabilă de inspirație și tu îți poți construi un viitor strălucit. Pe lânga asta, îți oferă ocazia perfectă pentru a petrece un semestru sau un an în țări precum Germania, SUA sau Marea Britanie.

Care sunt cele mai căutate universități din străinătate și care sunt cele mai căutate domenii?

„Topul destinațiilor are țări precum Germania pe primul loc deoarece oferă multe programe în limba engleză la facultățile private, și, de asemenea, se poate studia în limba germană la universitățile de stat. În Germania ai foarte multe posibilități și avantaje. O altă destinație preferată de români este Spania, dar și Italia, SUA, Franța, Olanda și Belgia.

În ceea ce privește domeniile de studiu, preferințele s-au schimbat. Dacă acum 5 ani era în top tot ce ține de business, acum principalele sfere de interes sunt computer science, inginerie, medicină, business, finanțe și drept”, a declarat Nona Colfescu, consilier educațional, pentru Aleph News.

Recomandări

TRUMP SE VEDE CU MODI
BUCĂTĂRIA CU E-URI
CUM RĂMÂNE CU HUW?
NICI PE HARRIS, NICI PE TRUMP
FATA LUI ESTE MODEL
SĂ VEZI ȘI SĂ CREZI!

Citește și