• Un băiat de nouă ani din Texas a devenit o senzaţie la nivel naţional pentru pasiunea sa pentru lectură.
  • Băiețelul a citit doar în prima jumătate a anului şcolar, peste 12 mii de pagini.
  • Potrivit ultimelor cifre oficiale, peste 40% din copii americani de nouă ani citesc zilnic de plăcere, iar pe ansamblu SUA este una din cele mai alfabetizate ţări din lume unde adulţii citesc în medie 13 cărţi pe an.

Un băiat de nouă ani din Texas a devenit o senzaţie la nivel naţional pentru pasiunea sa pentru lectură.

Băiețelul de clasa a treia a citit, doar în prima jumătate a anului şcolar, peste 12 mii de pagini şi nu are nicio intenţie să se oprească. Vrea să dubleze acest număr până la vacanţa de vară.

Potrivit ABC News, Graham McLean se simte cel mai bine în biblioteca şcolii din Texas unde învaţă. Acolo îşi petrece mare parte din timpul liber şi de acolo îşi alimentează constant pasiunea pentru citit.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
FOTO – ABC News

Micuţul de 9 ani citește cărţile cu o pasiune care i-a surprins pe educatorii şcolii din Texas. Aceştia încurajează copiii de vârsta lui să citească şi îi premiază la final de an pe cei mai dedicaţi. Graham însă le-a depăşit toate aşteptările.

Şi părinţii lui Graham au cedat în faţa acestei pasiuni şi recunosc că băieţelul de multe ori se culcă mai târziu decât ei pentru că este prea captivat de poveștile pe care le citeşte.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, peste 40% din copii americani de nouă ani citesc zilnic de plăcere, iar pe ansamblu SUA este una din cele mai alfabetizate ţări din lume unde adulţii citesc în medie 13 cărţi pe an.