• Cheltuielile guvernamentale reduse pentru educație sunt la un nivel de 3,2% din PIB.
  • România are cele mai reduse cheltuieli pentru educație la nivelul gospodăriilor populației.
  • „Cred că un prim pas în acest sens ar fi ca această clasă politică să fie mult mai responsabilă pentru viitorul țării noastre”, a explicat Cătălin Ciupală.

Rezultatele slabe din România înregistrate în ultimii ani duc la concluzia că trebuie reformat tot sistemul educațional. Un copil născut astăzi în România atinge doar 58% din potențialul productiv, fiind cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană. În plus, România are cele mai reduse cheltuieli pentru educație la nivelul gospodăriilor populației.

„Cred că un prim pas în acest sens ar fi ca această clasă politică să fie mult mai responsabilă pentru viitorul țării noastre, nu doar pentru voturi. Primul pas este, după părerea mea, investit masiv în educație  din foarte multe puncte de vedere, financiar, investit în forța umană, în profesori. Nu putem crește calitatea actului educațional decât investind în profesori. Sunt mii de studii care spun că doar investind în profesori putem crește calitatea învățământului”, a explicat Cătălin Ciupală, profesor de matematică, la Aleph News.

Cheltuielile guvernamentale reduse pentru educație, la un nivel de 3,2% din PIB, sunt indicate ca o principală slăbiciune a învățământului românesc, alături de diferența ridicată între nivelul de educație din mediul urban și cel din mediul rural.

Recomandări

IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA
CE RATING DĂ FITCH?
CARE-I MODA ÎN 2025?
UNDE FACI COWORKING?
CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?

Citește și: