• Liceul Anghel Saligny din Cluj-Napoca aruncat zeci de cărți la gunoi.
  • Părinții au făcut poze unui container plin cu cărți din bibliotecă.
  • Liceul s-a apărat și spune că toate cărțile sunt uzate și deteriorate.
  • Cărțile provin dintr-o casare realizată în anul 2014-2015, au fost ținute în școală, în speranța că vom găsi cititori pentru ele.
  • Cărțile sunt uzate, grafică veche, iar în bibliotecă există alte volume similare de dată recentă.

Cum distrugi o națiune? Îi distrugi educația! Și pare că politicienii noștri se descurcă foarte bine să facă asta. Examene naționale fraudate, programă școlară învechită și…cărți aruncate la gunoi.

Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Cluj-Napoca a început curățenia generală și a umplut un container de cărți, care urmează să fie aruncate.

Într-un răspuns pentru știridecluj.ro, școala a spus că sunt numai cărți uzate, de specialitate, cu grafică ștearsă, care au fost casate de mai bine de 10 ani, pentru a face loc în bibliotecă. În plus, containerul nu este plin de cărți, ar fi vreo 90 de volume puse peste alte deșeuri strânse din școală.

Recomandări

PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
CE SCHIMBĂRI ADUC LABURIȘTII ÎN SCOȚIA?
CUM EVIȚI SĂ-ȚI FIE ANULAT ZBORUL?
UNDE TE CAZEZI DACĂ ALEGI DUBAI?
SUNAK DEMISIONEAZĂ DIN FRUNTEA PARTIDULUI

„Containerul pe care l-ați văzut în poze nu este plin cu cărți, există aproximativ 90 de volume puse peste deșeuri de hârtie reciclabile. Cărțile provin dintr-o casare realizată în anul 2014-2015, au fost ținute în școală cu speranța că vom găsi cititori pentru ele (10 ani de când ocupă spațiu pentru cărțile noi). Cărțile sunt uzate, grafia veche, iar în bibliotecă există alte volume similare de dată recentă”, a transmis conducerea școlii „Anghel Saligny” 

Și ce pretenții să mai avem de la un popor care își aruncă la gunoi cărțile sau care deja face o tradiție din scurgerea subiectelor la examene.

Deși din imagini se observă clar că în container erau cărți bune, care puteau fi donate la alte școli, în răspunsul Colegiului Anghel Saligny se arată că acestea ar fi fost uzate sau containerul conținea doar manuale de specialitate. 

Citește și