• Din cauza procedurii din România, din cei 40.000 de copii, doar 7.000 dintre ei pot fi adoptați.
  • Sunt 2.600 de familii care caută copii adoptabili cu vârste între 0 și 7 ani.
  • A înfia un copil poate fi o experiență minunată dar si plină de provocări.

Imaginează-ți lumea de azi, dacă Steve Jobs, Nelson Mandela sau Bill Clinton n-ar fi existat… Să zicem că Lev Tolstoi și Edgar Allan Poe n-ar fi ajuns niciodată în biblioteca ta. Uită toate filmele cu Marylin Monroe, Jack Nicholson, Ingrid Bergman, Ray Liotta, Richard Burton, Kelly Preston. Șterge-i din playlist pe John Lennon, Eric Clapton sau Faith Hill. Toți acești oameni minunați nu ar fi ajuns în viața ta, dacă atunci când erau doar niște copii fără noroc, cineva nu i-ar fi adoptat și crescut.

De Ziua Internațională a Adopției, tot ce vreau să-ți spun e că fără aceste nume, lumea ta și a mea ar fi azi cea orfană.

De Ziua Adopției, sărbătorim diversitatea și redimensionăm conceptul de familie. Familia
nu se limitează doar la legăturile biologice, iar adopția ne amintește că iubirea creează legături puternice între oameni care nu sunt legați prin sânge.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

A înfia un copil poate fi o experiență minunată, dar și provocatoare! Astăzi, de la ora 17:00, în Parcul Herăstrău, este sărbătorită Ziua Adopției, eveniment găzduit de Alianța România Fără Orfani și Asociația Tzuby’s Kids.

„La eveniment așteptăm atât familii adoptive, copii adoptați, pentru care avem tot felul de evenimente, tot felul de activități senzoriale, tir cu arcul, face painting. Vom avea și un tort special”, a explicat Liviu Mihăileanu, organizator al evenimentului, pentru Aleph News.

„Îi așteptăm și pe cei care se gândesc la adopție, care vor să se informeze. Iar Asociația Tzuby’s Kids va fi acolo cu specialiști care vor putea oferi informații cu privire la situația copiilor în sistemul de protecție, cu privire la procesul adopției, cum poate o familie să devină familia adoptivă și orice altă întrebare ar avea cineva cu privire la acest subiect, cu siguranță vor primi răspunsuri, acolo, la standul Asociația Tzuby’s Kids, dar și în cadrul activităților pe care le vom avea în această după-amiază de la ora 17″, a adăugat Liviu Mihăileanu.

Citește și