Ziua Învăţătorului este marcată pe 5 iunie. Petronela Avasîlcăi: „Atunci când te afli printre copii, problemele cotidiene nu există”

Îți mai amintești de cel sau de cea care ți-a pus stiloul în mână și te-a învățat alfabetul? Știu, după ce ai învățat să scrii și să citește simțeai că te copleșește cu temele, dar așa se făcea educația atunci. Învățătorul tău astăzi are o zi liberă pentru a se bucura de roade. Ziua Învăţătorului este marcată pe 5 iunie, data de naştere a marelui dascăl Gheorghe Lazăr.

„În viața mea, meseria de învățătoare a venit oarecum pe neașteptate. M-am trezit să spun că vreau să fiu învățătoare, așa cum m-am trezit trei ani mai târziu să îmi dau seama că pot să duc mai departe și să îmi extind meseria făcând caligrafie asemenea profesorilor de altădată. Pe lângă prezența mea în sala de clasă, în fața elevilor, în lumea pe care ei ne-o oferă și ne primesc în ea, momentele mele de liniște, împlinire, continuă și acasă, acolo unde fac caligrafie cu cei care își doresc să își perfecționeze scrisul”, a explicat Petronela Avasîlcăi, învățătoare, la Aleph News.

Exit mobile version