• Peste 11.500 de artiști au semnat petiția.
  • Actorii americani Julianne Moore, Kevin Bacon sau Sean Astin se numără printre semnatari.
  • Inițiatorul este Ed Newton-Rex, fost angajat în industria A.I. denunță un sistem „dezumanizant” pentru creatori.

Inteligența Artificială provocoacă reacții dure din partea comunității artistice. Peste 11.500 de artiști au semnat o petiție în care denunță folosirea ilegală a creațiilor lor pentru antrenarea A.I.-ului. Inițiatorul este Ed Newton-Rex, fost angajat în industria A.I. denunță un sistem „dezumanizant” pentru creatori. Semnatarii solicită reglementări urgente pentru a proteja drepturile de autor și pentru a preveni furtul intelectual, scrie Fortune.

La Hollywood, marile studiouri au folosit Inteligenţa Artificială în ultimii ani pentru a readuce la viaţă vedete decedate, pentru a genera imagini ale figuranţilor în scenele de luptă sau chiar pentru a ajuta la scrierea scenariilor.

„Emoția e un atribut uman. Prin ea comunicăm și tot ea ne definește stările. Ce emoții sunt în timpul actului artistic, fix aia transmit. Nu poate fi un algoritm. Asta vrem”, a spus Răzvan Georgescu, muzician, la Aleph News.

Recomandări

AVEM REZULTATELE PE 25 NOV
CARE-I TRENDUL?
CE RĂMÂNE DIN EDUCAȚIE?
TU MĂNÂNCI STRIDII?
ARE RO NEVOIE DE SPITAL SMART?
ISRAEL VS IRAN

Actorii americani Julianne Moore, Kevin Bacon sau Sean Astin (Sam Gamgee în „Stăpânul Inelelor”) se numără printre semnatari.

Sectoarele muzicii şi literaturii se confruntă cu aceleaşi provocări, cu piese şi poveşti generate graţie inteligenţei artificiale generative, care poate produce toate tipurile de conţinut pe baza unei simple solicitări în limbajul obişnuit.

Citește și