• Kabosu, faimoasa cățelușă Shiba Inu din meme-ul „doge”, a murit vineri la vârsta de 18 ani, anunțată de proprietara sa Atsuko Sato.
  • Kabosu a devenit celebră pe internet în 2010 datorită unei fotografii care a inspirat meme-ul „doge”, devenind ulterior simbolul criptomonedei Dogecoin.
  • Kabosu avea leucemie și boală hepatică; Sato plănuiește o „adunare de rămas bun” duminică pentru a onora impactul ei asupra internetului și comunității Dogecoin.

Kabosu, cățelușa care a lansat o mie de meme „doge”, a murit, a anunțat vineri proprietarul ei, scrie CNN.

Japonezul Shiba Inu „a căzut într-un somn adânc” vineri dimineață, la vârsta de 18 ani, a scris Atsuko Sato într-o postare pe blog.

„În afara ferestrei, păsările cântau într-o dimineață frumoasă. În timp ce o atingeam, ea a murit ușor”, a scris Sato, o profesoară de grădiniță din orașul japonez Sakura

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

„Cred că a fost cel mai fericit câine din lume.”

Kabosu a devenit unul dintre cele mai recunoscute animale de pe internet în 2010, când o fotografie cu ea pozând cu labele îndoite și o expresie îndoită s-a răspândit pe forumuri precum Reddit.

Acest lucru a declanșat o proliferare de meme „doge”, bazate pe o ortografie greșită intenționată a cuvântului „câine”, utilizatorii de internet făcând photoshop-uri chipul lui Kabosu pe produse de patiserie, repere și alte animale.

Popularitatea memelor „doge” a fost consolidată în decembrie 2013, când Kabosu a devenit chipul criptomonedei alternative Dogecoin – un răspuns ironic la Bitcoin, care reflecta dragostea internetului pentru memele animale. Au urmat și alte jetoane meme, inclusiv o monedă shiba inu.

Dogecoin îl numără pe Elon Musk printre fanii săi. În mai 2021, și-a chestionat milioanele de urmăritori pe Twitter dacă Tesla ar trebui să accepte criptomoneda ca plată.

Cu o lună mai devreme, când criptomonedele înregistrau o creștere a popularității, cererea pentru Dogecoin a crescut atât de mult, încât a spart pentru scurt timp sistemul de tranzacționare cu criptomonede al Robinhood, o platformă de tranzacționare și investiții în acțiuni.

O postare X de Dogecoin Friday a numit Kabosu „inspirația” comunității. „Impactul pe care l-a avut acest singur câine în întreaga lume este incomensurabil”, se arată în postare.

Sato a spus într-o serie de postări pe Instagram din 2022 că Kabosu avea leucemie și boală hepatică. Ea plănuiește să organizeze o „adunare de rămas bun” duminică.

Citește și