• Grupul care decernează premiile Oscar a condamnat luni palma dată de Will Smith prezentatorului Chris Rock la ceremonia de decernare a premiilor Oscar de duminică seară.
  • Într-o declarație de luni, Academia de Arte și Științe Cinematografice, care numără 9.900 de membri, a condamnat „acțiunile domnului Smith la spectacolul de aseară”.
  • Unele celebrități de la Hollywood au denunțat acțiunile lui Smith, în timp ce altele l-au susținut pentru că și-a apărat soția.

Academia de Arte și Științe Cinematografice – grupul care decernează premiile Oscar – a condamnat luni palma dată de Will Smith prezentatorului Chris Rock la ceremonia de decernare a premiilor Oscar de duminică seară și a anunțat că a început o analiză oficială a incidentului care a aruncat o umbră asupra premiilor cinematografice, informează Reuters.

Smith a urcat pe scenă în timpul transmisiunii în direct și l-a lovit pe Rock în față după ce comediantul a făcut o glumă despre aspectul soției lui Smith. Aproximativ o oră mai târziu, Smith a câștigat premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul său din „Regele Richard”.

Într-o declarație de luni, Academia de Arte și Științe Cinematografice, care numără 9.900 de membri, a condamnat „acțiunile domnului Smith la spectacolul de aseară”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Am început în mod oficial o analiză oficială în jurul incidentului și vom analiza alte măsuri și consecințe în conformitate cu statutul nostru, cu standardele de conduită și cu legislația din California”, a adăugat Academia de Arte și Științe Cinematografice .

Politica privind standardele de conduită a grupului afirmă că acesta „se opune categoric oricărei forme de abuz, hărțuire sau discriminare” și se așteaptă ca membrii să susțină valorile „respectului pentru demnitatea umană, incluziune și un mediu de susținere care să încurajeze creativitatea”.

Încălcările pot duce la suspendarea sau expulzarea din grup, revocarea premiilor Oscar sau pierderea eligibilității pentru viitoarele premii, potrivit politicii.

În timp ce a acceptat trofeul pentru cel mai bun actor, Smith a cerut scuze academiei și colegilor nominalizați, dar nu și lui Rock. Will Smith a spus că speră că va fi invitat din nou la Oscaruri.

Cazuri de revocare din Academia de Film

Este rar, dar nu fără precedent ca Academia de Arte și Științe Cinematografice să revoce calitatea de membru. Producătorul Harvey Weinstein a fost expulzat în 2017, după ce zeci de femei l-au acuzat de agresiune sexuală. Bill Cosby și Roman Polanski au fost dați afară în 2018.

Cosby a fost condamnat pentru că a drogat și agresat sexual o femeie în 2004, deși un judecător a anulat ulterior condamnarea.

Polanski a recunoscut că a întreținut relații sexuale ilegale cu o fată de 13 ani.

Izbucnirea lui Smith, cel mai comentat moment al ceremoniei

Producătorii premiilor Oscar au sperat la o noapte memorabilă duminică, pentru a se reface după audiențele record scăzute de anul trecut, în timpul pandemiei COVID-19. Ei au adus trei gazde, au deschis spectacolul cu Beyonce și au încercat să mențină spectacolul în mișcare prin editarea unor discursuri de acceptare.

Dar izbucnirea lui Smith a fost cea care a devenit cel mai comentat moment al serii, cu imagini și videoclipuri care au circulat pe rețelele de socializare.

The New York Times, citând doi oficiali anonimi din industrie, a declarat că au existat discuții serioase privind îndepărtarea lui Smith de la Dolby Theatre după atacul său asupra lui Rock.

Dar timpul a fost scurt, deoarece premiul pentru cel mai bun actor se apropia cu repeziciune, a declarat una dintre surse pentru ziar, iar părțile interesate aveau opinii diferite cu privire la modul în care să procedeze.

Unele celebrități de la Hollywood au denunțat acțiunile lui Smith.

Will Smith îi datorează lui Chris Rock niște scuze uriașe. Nu există nicio scuză pentru ceea ce a făcut„, a declarat regizorul Rob Reiner pe Twitter.

Alții l-au susținut pe Smith pentru că și-a apărat soția.

Asta ar trebui să facă soțul tău, nu? Să te protejeze”, a declarat comedianta Tiffany Haddish pentru revista People.

Numărul de telespectatori a înregistrat totuși un salt puternic față de anul trecut, ajungând la o medie de 15,36 milioane de persoane, potrivit estimărilor preliminare. Aceasta a reprezentat o creștere de 56% față de 2021.

Academia de Arte și Științe Cinematografice a fost înființată în 1927 și este cea mai importantă organizație din lume în domeniul cinematografiei, cuprinzând peste 10.000 de persoane care lucrează în domeniul cinematografiei