• Acțiunea reprezintă o critică la adresa „responsabilităţii bogaţilor” pentru criza climatică.
  • „Ajută planeta, mănâncă-i pe bogaţi, scapă de poliţie”, este mesajul arătat de activiști.
  • Activiștii din „Futuro Vegetal” sunt aceiași care au vandalizat în 2022 un tablou al lui Goya din muzeul Prado din Madrid.

Doi activişti ecologiști au fost filmaţi, luni, în timp ce vandalizau faţada albă a casei lui Lionel Messi situată în apropiere de golfuleţul Cala Tarida, pe coasta de vest a insulei Ibiza. Cei doi ţineau un banner pe care scria: „Ajută planeta, mănâncă-i pe bogaţi, scapă de poliţie”.

Acțiunea reprezintă o critică la adresa „responsabilităţii bogaţilor” pentru criza climatică.

Activiștii din „Futuro Vegetal” sunt aceiași care au vandalizat în 2022 un tablou al lui Goya din muzeul Prado din Madrid.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Futuro Vegetal citează un raport Oxfam din 2023, care afirmă că 1% dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă emit la fel de multe gaze cu efect de seră ca două treimi din populaţiile cele mai sărace.

Lionel Messi, care joacă în prezent la Inter Miami, în Statele Unite, a cumpărat vila, care include un spa cu saună şi un cinematograf, pentru aproximativ 11 milioane de euro în 2022, potrivit presei spaniole.

Însă el nu a reuşit încă să obţină un document eliberat de autorităţile locale pentru a se asigura că reşedinţa poate fi ocupată, deoarece mai multe camere au fost construite pe proprietate fără autorizaţii, potrivit presei spaniole.

Citește și