• Alec Baldwin va termina filmările la westernul Rust, deși a fost acuzat recent de uciderea involuntară a Halynei Hutchins.
  • Baldwin își va relua rolul de actor principal, în timp ce Souza va continua să fie regizor.
  • Directorul adjunct David Halls a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru acuzația de utilizare neglijentă a unei arme letale, a declarat procurorul districtual.

Alec Baldwin va termina filmările la westernul Rust, deși a fost acuzat recent de uciderea involuntară a Halynei Hutchins. Actorul, în vârstă de 64 de ani, și Hannah Gutierrez-Reed, armuriera filmului, au fost acuzați de moartea Halynei, care a fost împușcată pe platoul de filmare din Sante Fe, New Mexico.

Halyna a fost rănită după ce o armă de recuzită, ținută de Bladwin, a fost descărcată, în timp ce regizorul Joel Souza a fost și el rănit după ce s-a tras cu arma. Cu toate acestea, un avocat al Rust Movie Productions a confirmat că filmul continuă să se desfășoare, iar Baldwin își va relua rolul de actor principal, în timp ce Souza va continua să fie regizor.

În urma tragicului incident, proiectul va avea supervizori de siguranță pe platou și membri ai echipajului sindicali” și va interzice orice utilizare a armelor de lucru sau a oricărei muniții”, a confirmat Melina Spadone. Spadone a adăugat că muniția reală este și a fost întotdeauna interzisă pe platou.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Această decizie vine la doar o săptămână după ce biroul procurorului general a confirmat că atât Baldwin, cât și Gutierrez-Reed vor fi acuzați în subsidiar” de cele două capete de acuzare de omor prin imprudență, ceea ce înseamnă că un juriu va decide nu doar dacă sunt vinovați, ci și în baza cărei definiții a omorului involuntar sunt vinovați. Aceștia riscă să stea 18 luni în spatele gratiilor dacă vor fi găsiți vinovați de un juriu.

Directorul adjunct David Halls a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru acuzația de utilizare neglijentă a unei arme letale, a declarat procurorul districtual. Decizia de a-l acuza pe Baldwin vine la mai puțin de trei luni după ce biroul procurorului districtual a primit raportul final de la poliție în legătură cu incidentul care a dus în cele din urmă la moartea Halynei Hutchins.

Procurorul districtual pentru New Mexico, Mary Carmack-Altwies, a declarat: După o analiză amănunțită a probelor și a legilor statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a depune plângere penală împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare Rust. În timpul mandatului meu, nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate.”

Dar avocații care îl reprezintă pe Baldwin au respins acuzația, susținând că este o eroare judiciară. Într-o declarație la scurt timp după aflarea veștii, Luke Nikas de la Quinn Emanuel a declarat: Această decizie denaturează moartea tragică a Halynei Hutchins și reprezintă o teribilă eroare judiciară. Domnul Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că în pistol – sau oriunde pe platoul de filmare – se afla un glonț viu. El s-a bazat pe profesioniștii cu care a lucrat, care l-au asigurat că arma nu avea gloanțe vii. Vom lupta împotriva acestor acuzații și vom câștiga.”