• În SUA a apărut o nouă aplicație de dating numită „Date me docs”, ca alternativă pentru „Tinder”.
  • Persoanele care vor o relație trebuie să scrie un CV mai intim, iar pe profil rebuie să scrie numele, vârsta, orientarea sexuală și hobby-urile tale.
  • 46% dintre americani au spus că au avut o experiență proastă pe Tinder, iar 66% dintre femei spun că au fost jignite pe platformele de dating.
  • Costin Dămășaru: În momentul în care tu vezi o fată sau un băiat de care ești atras, primul instinct care apare este cel de reproducere, care vine din creierul primitiv, iar dacă ești căsătorit creierul din față îți spune spune ”stai”.

„Date me docs” a apărut după ce mai mulți utilizatori ai aplicaților de dating s-au plâns de întâlnirile ratate și au vrut o variantă mai selectivă, scrie New York Times.

Anul trecut, 46% dintre americani au spus că experiența de pe Tinder a fost una neplăcută, iar procentul este în creștere – în 2019 a fost 42%. Cele mai chinuite pe aplicațiile de dating sunt femeile – două treimi dintre ele spun că au fost jignite, umilite și că au primit invitații cu tentă sexuală.

Americanii vin cu o alternativă la aplicațiile populare de dating, precum Tinder sau Bumble, varianta „Date me docs”. Adică persoanele care vor o relație trebuie să își scrie un fel de „CV”, dar mai intim.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

„CV-ul” trebuie să curprindă nume, vârstă, orientare sexuală, hobby-uri, calități, defecte și o descriere amplă astfel încât potențialul partener sau parteneră să știe de la prima întâlnire cu cine stă la masă. Aplicația este disponibilă doar în America în acest moment.

Costin Dămășaru: Nu ne grăbim să avem raporturi sexuale fără o conexiune

Costin Dămășaru, fondatorul Veruvis, a dat un exemplu psihologic în legătură cu aplicațiile de date și instinctele primare „Nu ne grăbim să avem raporturi sexuale fără a avea o conexiune, îți spun o analiză pe creierul uman, avem în spate, cerebelul care este creierul primitiv și pe măsură ce noi am început să evoluăm ca specie a început să se dezvolte și creierul din față, ca în Transformers…și a ajuns în față.”

„În momentul în care tu vezi o fată sau un băiat de care ești atras, primul instinct care apare este cel de reproducere, care vine din creierul primitiv, iar dacă ești căsătorit creierul din față îți spune spune ”stai”, pentru că între cerebel și frontal avem amigdala neuronală, unde se află rușinea și frica, iar în capul tău o să vină informația „Ce faci dacă te prinde nevasta?”, a spus Costin Dămășanu la ȘTIU, pe Aleph News.

Citește și: